Dulceata de rubarba cu vanilie
PrinteazaDulceata de rubarba cu vanilie din: zahăr extrafin, tije rubarbă, zeama de lamaie, esenta de vanilie.
Ingrediente:
- 1 kg zahăr extrafin
- 1 kg tije rubarbă
- zeama de la 1 lămâie
- esenţă vanilie
Mod de preparare:
Tai tijele de rubarbă cubuleţe şi le pui într-un bol. Adaugi zahărul şi ţii la macerat cel puţin 12 ore. A doua zi, strecori, iar sosul format îl fierbi, la foc potrivit, cu esenţa de vanilie.
Când observi că începe să se lege siropul, pui cubuleţele de rubarbă şi zeama de lămâie. Laşi la fiert până când se leagă şi, dacă este cazul, spumuieşti.
Torni dulceaţa în borcane, pe care le închizi ermetic.
Dulceata de rubarba cu vanilie
Pofta buna!