Dulceata de flori de salcam cu vanilie din: apa, zahar, zeama de lamaie, coaja de lamaie, flori de salcam, zahar vanilinat. Ingrediente: 1 l apa 500 g zahar zeama si coaja de la 1/2 lamaie 2 farfurii pline cu varf flori de salcam proaspat culese optional, 1 plic zahar vanilinat sau 1/2 baton de vanilie […]
Dulceață de salcam
PrinteazaSe spală 150 g flori de salcâm (doar petale), se fierb în 500 ml apă rece, se adaugă zeama de la ½ lămâie și 1 vârf de cuțit cardamon măcinat.
Se fierb la foc mic până se înmoaie petalele, se adaugă 60 g zahăr și se mai fierb 10 min.
Se adaugă 2 linguri gelfix cu pectină (2:1)și se mai fierb 4 min.
Se ia de pe foc, se amestecă compoziția cu 1 praf conservant, se toarnă în borcane sterilizate și se lasă la loc uscat.
Dulceață de salcam
Pofta buna!
poate iti place si:
Pofta buna!