Dulceață de salcam

Printeaza

Se spală 150 g flori de salcâm (doar petale), se fierb în 500 ml apă rece, se adaugă zeama de la ½ lămâie și 1 vârf de cuțit cardamon măcinat.

Se fierb la foc mic până se înmoaie petalele, se adaugă 60 g zahăr și se mai fierb 10 min.

Se adaugă 2 linguri gelfix cu pectină (2:1)și se mai fierb 4 min.

Se ia de pe foc, se amestecă compoziția cu 1 praf conservant, se toarnă în borcane sterilizate și se lasă la loc uscat.

 

Dulceață de salcam

retete

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Dulceata de flori de salcam cu vanilie

Dulceata de flori de salcam cu vanilie din: apa, zahar, zeama de lamaie, coaja de lamaie, flori de salcam, zahar vanilinat. Ingrediente: 1 l apa 500 g zahar zeama si coaja de la 1/2 lamaie 2 farfurii pline cu varf flori de salcam proaspat culese optional, 1 plic zahar vanilinat sau 1/2 baton de vanilie   […]

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.