Dulceata de smochine cu miez de nuca si vanilie din: smochine, zahar, miez de nuca, pastaie de vanilie. Ingrediente: 1 kg smochine 1 kg zahăr 200 g miez de nucă 1/2 păstaie de vanilie Mod de preparare: Se face un sirop dizolvând zahărul în 250 ml apă; se adaugă păstaia de vanilie crestată în două. Se lasă […]
Dulceata de smochine
PrinteazaDulceata de smochine din: smochine coapte, zahar, apa, lamaie, zahar vanilat, sare de lamaie.
- 35 de smochine coapte (nu foarte moi)
- 1 kg zahăr
- 500 ml apă
- 1 lămâie
- facultativ 1 plic zahăr vanilat
- 1 linguriţă sare de lămâie
Mod de preparare:
Speli smochinele şi le fierbi 5 minute în apă clocotită, în care ai pus o linguriţă sare de lămâie.
Le scoţi cu spumiera şi le pui la scurs.
Separat, faci un sirop din 500 ml apă, 1 kg zahăr şi o lămâie bine spălată şi tăiată felii cu tot cu coajă (este necesară această cantitate de apă mai mare pentru sirop deoarece smochinele nu au suc şi dulceaţa se fierbe în două zile).
Pui smochinele în sirop şi le fierbi 30 de minute (din momentul în care au dat primele clocote), lei vasul de pe foc şi-l pui în cămară, acoperit cu un şervet curat, înmuiat în apă şi bine stors.
A doua zi pui dulceaţa din nou la fiert şi o laşi până se leagă.
Rece, o pui în borcane bine spălate şi uscate.
Pofta buna!
poate te intereseaza si:
Dulceaţă de smochine cu miez de nuca
O reteta delicioasa de dulceata de smochine, zahar tos, nuca, coaja de lamaie. Ingrediente: 1 farfurie adâncă plină cu smochine (pot fi şi uscate) 800 g zahăr tos (dacă smochinele sunt uscate, numai 600 g) 100 g miez de nucă coaja de la o jumătate de lămâie Mod de preparare: Se pun zahărul, […]
Pofta buna!