Dulceaţă de struguri şi rozmarin

Printeaza

O reteta savuroasa de Dulceaţă de struguri şi rozmarin din: struguri, vin rosu, rozmarin, coaja de lamaie,  zeama de lamaie si zahar.

Ingrediente:Dulceata_de_struguri_si_rozmarin

  • 1 kg struguri negru, clatiti
  • 300 ml de vin rosu
  • 4 fire de rozmarin
  • fasii de coaja si zeama de la 1 lamaie
  • 500 g de zahar cu pectina

 

Mod de preparare:

Pune strugurii, rozmarinul si vinul si coaja de lamaie intr-o cratita incapatoare. Adauga apa pentru a acoperi complet fructele si adu totul la punctul de fierbere, amestecand ocazional.

Acopera si lasa sa clocoteasca 5 minute, apoi paseaza strugurii cu un zdrobitor de cartofi. Tine pe foc inca 10 minute si mai zdrobeste strugurii de cateva ori.

Strecoara amestecul printr-o sită cu ochiuri mici sau prin tifon şi lasă să se scurgă bine timp de câteva ore sau peste noapte, fără a presa. Aşază 3 farfuriuţe în congelator. Măsoară lichidul strecurat (vei avea nevoie de 600ml) şi toarnă-l din nou în cratiţă.

Adaugă zahărul şi zeama de lămâie, pune cratiţa pe foc şi adu totul la punctul de fierbere. înlătură spuma care se formează la suprafaţă.

Când zahărul s-a dizolvat, dă flacăra mai mare şi fierbe până când începe să se închege. Nu ar trebui să dureze mai mult de 5-10 minute.

Pentru a testa dacă e gata, scoate puţină dulceaţă pe una din farfuriuţele din congelator şi las-o deoparte 1 minut. Dacă se formează o peliculă care se încreţeşte când o atingi cu degetul, atunci dulceaţa e gata.

Dacă nu, mai fierbe puţin şi repetă testul.

Transferă dulceaţa în borcane sterilizate, sigilează-le şi pune-le o etichetă. Păstrează-le într-un loc răcoros şi uscat, până la 1 an.

Dulceaţă de struguri şi rozmarin

Dulceata_de_struguri_si_rozmarin

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.