Dulceata de struguri cu vanilie

Printeaza

Dulceata de struguri cu vanilie

Ingrediente:

  • 1 kg zahăr
  • 1 farfurie adâncă plină vârf cu struguri curăţaţi de coajă şi de sâmburi
  • vanilie
  • 1/2 lămâie

 

Mod de preparare:

Dulceata de struguri cu vanilie: Strugurii cei mai buni pentru dul­ceaţă sunt cei din soiul Afuz-Ali sau.cei pentru stafide (aceştia din urmă nu au sâmburi, dar sunt mici).

Legi bine siropul (1 kg zahăr şi 2 pahare apă), pui strugurii, laşi să fiarbă încet 10 minute, apoi fierbi la foc iute.

După ce s-a legat siropul suficient adaugi vanilia şi zeama de lămâie, îndepărtezi spuma, mai dai un clocot şi opreşti focul. Laşi să se răcească în cratiţă şi apoi pui în borcane.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.