Dulceata de struguri
PrinteazaDulceata de struguri din: zahar, boabe de struguri, vanilie, lamaie.
Ingrediente:
- 1 kg zahăr
- 1 kg boabe de struguri, curăţate de coajă şi seminţe
- vanilie
- lămâie
Mod de preparare:
Dulceata de struguri: Cureţi uşor coaja boabelor, apoi cu o scobitoare scoţi şi seminţele.
Pui, într-o cratiţă smălţuită, un rând de boabe, un rând de zahăr, presărând vanilie şi adăugând sucul de la o lămâie.
Laşi 1/2 oră, să-şi lase apa, apoi fierbi la foc tare, ca pe orice dulceaţă, până se leagă siropul (poţi orma 3 picături una lângă alta), iar fructele plutesc in el.
Atunci tragi cratiţa deoparte şi iei spuma. O acoperi cu un prosop udat cu apă rece şi când s-a răcit pui dulceaţa în borcane.
Pofta buna!