Dulceata de struguri

Printeaza

Dulceata de struguri din: zahar, boabe de struguri, vanilie, lamaie.

Ingrediente:

  • 1 kg zahăr
  • 1 kg boabe de struguri, curăţate de coajă şi seminţe
  • vanilie
  • lămâie

 

Mod de preparare:

Dulceata de struguri: Cureţi uşor coaja boabelor, apoi cu o scobitoare scoţi şi seminţele.

Pui, într-o cratiţă smălţuită, un rând de boabe, un rând de zahăr, presărând vanilie şi adăugând sucul de la o lămâie.

Laşi 1/2 oră, să-şi lase apa, apoi fierbi la foc tare, ca pe orice dulceaţă, până se leagă siropul (poţi orma 3 picături una lângă alta), iar fructele plutesc in el.

Atunci tragi cratiţa deoparte şi iei spuma. O acoperi cu un prosop udat cu apă rece şi când s-a răcit pui dulceaţa în borcane.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.