Dulceata de trandafiri cu sare de lamaie
PrinteazaDulceata de trandafiri cu sare de lamaie din: petale de trandafiri, zahar, sare de lamaie.
- 250 g petale de trandafiri
- 1 kg zahar
- sare de lamaie
Mod de preparare:
Fierbi petalele de trandafiri (spalate in prealabil) in 4 pahare de apa, la foc potrivit, fara zahar, incerci pe deget petala (freci intre degete) si daca se unteste este buna. Separat, faci un sirop mai gros din 1 kg zahar si 300 ml apa si apoi il torni peste petalele de trandafir fierte.
Lasi sa fiarba in continuare pana se leaga ca mierea. Adaugi un varf de cutit de sare de lamaie si mai lasi sa fiarba cateva clocote. Fierbi totul la foc potirivit, iar cand e gata, acoperi cratita cu o carpa umeda pana se raceste.
Pofta buna!
alea is laturi nu dulceata