Dulceata de visine cu lamaie
PrinteazaDulceata de visine cu lamaie din: visine, zahar, apa, lamaie.
- 1 1/2 kg visine
- 1 g zahar
- 1 pahar apa
- 1/2 lamaie
Mod de preparare:
Alegi vişine mari, coapte şi nepătate, sănătoase. Le speli în câteva ape şi le cureţi de codiţe.
Le scoţi sâmburii cu ajutorul aparatului special. Intr-o cratiţă emailată destinată doar preparării dulceţurilor, pui la fiert apa şi zahărul, până când siropul se leagă.
Adaugi vişinele şi laşi să fiarbă la foc mic. Supraveghezi îndeaproape dulceaţa, amestecând din când în când cu o spatulă curată de lemn.
Când siropul începe să se lege, torni zeama de lămâie şi micşorezi intensitatea focului.
Amesteci uşor, iei vasul de pe foc şi probezi pe o farfurie rece dacă se leagă siropul: o picătură care cade pe farfurie trebuie să rămână în formă de bob (sferă), nu să se întindă pe farfurie.
In cazul în care siropul nu se leagă, continui fierberea la foc mic şi, la scurt timp, faci din nou proba.
Când dulceaţa este legată, îndepărtezi spuma, iar cu o cârpă umedă ştergi pe interior pereţii vasului.
Laşi dulceaţa să se răcească, după care o pui în borcane de 350 ml, în prealabil spălate şi sterilizate în cuptor.
Dulceata de visine cu lamaie
Pofta buna!