Pentru ca toamna a venit cu o bogatie de culori oferite de fructele proaspete, camara noastra cere sa fie umpluta cu cele mai gustoase conserve. Fie ca vreti sa preparati gemuri, dulceturi sau compoturi, aici veti gasi sfaturi si retete utile privind conservarea fructelor preferate.
Gem de capsuni din: capsuni, lamaie, zahar, sare. Ingrediente: 2 1/2 cani capsuni, taiate cuburi 1 lamaie 1/4 ceasca de zahar Un varf de cutit de sare Mod de preparare: Combinati fructele si zaharul intr-o cratita. Adaugati un varf de cutit de sare, suc de lamaie si radeti putina coaja de…
Read more »
Gem de agrişe din: apa, zahar fin, agrise, pastaie de vanilie, sare de lamaie. Ingrediente: 100 ml apa 700-800 g zahar fin 1 kg agrise 1 pastaie de vanilie 1 lingurita cu varf sare de lamaie Mod de preparare: Se amestecă în apă 200 g zahăr fin şi se dă în clocot până se…
Read more »
Gem de cirese din: cirese, coaja de lamaie, suc de lamaie, zahar. Ingrediente: 1 kg cirese fara samburi coaja rasa de la 1 lamaie Sucul de la 2 lamai 1 1/2 – 1 3/4 cani de zahar Mod de preparare: Clatiti bine ciresele. Puneti intr-un castron. Jumatate din cirese le taiati…
Read more »
Aparitia capsunelor este o bucurie pentru noi toti, iar in combinatie cu bananele, rezulta o reteta de gem de la care nimeni nu poate sa se abtina. Ingrediente: 1kg capsune 2 banane 1 kg zahar sare de lamaie Mod de preparare: Capsunele se spala, se curata de codite si se pun intr-un…
Read more »