Dulceturi delicioase cu ingrediente potrivite pentru toamna
PrinteazaPentru ca toamna a venit cu o bogatie de culori oferite de fructele proaspete, camara noastra cere sa fie umpluta cu cele mai gustoase conserve. Fie ca vreti sa preparati gemuri, dulceturi sau compoturi, aici veti gasi sfaturi si retete utile privind conservarea fructelor preferate.
Dulceata de gogonele
O reteta savuroasa de Dulceata de gogonele din: gogonele, zahar, lamaie, baton de vanilie si apa. Ingrediente: 1,5 kg gogonele 1 kg zahar 1 lamaie 1/2 baton de vanilie 1 pahar cu apa Mod de preparare: Indepărtează cotorul gogonelelor şi crestează-le un X pe spate, apoi opăreşte-le în apă clocotită. Răcoreşte-leîn apă rece, decojeşte-le…
Dulceata de castane
O reteta simpla si savuroasa de Dulceata de castane din: castane, zahar, vanilie si rom. Ingrediente: 2 kilogram castane 1, 5 kilograme zahar vanilie rom Mod de preparare: Decojeste castanele si pune-le la fiert. Lasa-le pe foc pana se inmoaie. Indeparteaza straturile de pielita. Mixeaza castanele pana se transforma intr-o pasta omogena. Pune pasta…
Dulceata de prune cu ciocolata
Dulceata de prune cu ciocolata din: prune, lamaie, zahar si praf de ciocolata amaruie. Ingrediente: 1 1/2 prune 1 lamaie 500 g zahar gelifiant (2:1) 40 g praf de ciocolata amaruie Mod de preparare: Se spală prunele, se taie jumătăţi şi se golesc de sâmburi; se pasează şi se amestecă împreună cu sucul de…
Dulceturi: Dulceata de gutui
Dulceata de gutui din: zahar, apa, gutui, zahar vanilat si zeama de lamaie. Ingrediente: 3 cani zahar 2 litri apa 1, 5 kilograme gutui 1-2 plicuri zahar vanilat 2 linguri zeama de lamaie Mod de preparare: Spala bine gutuile, taie-le in jumatati si curata-le de samburi si zonele din mijloc. Clateste-le bine ca sa…
Dulceata de prune
Dulceata de prune din: prune, zahar, apa si scortisoara. Ingrediente: 2 kilograme de prune 1 cana zahar 1 cana de apa 1 betisor de scortisoara. Mod de preparare: Spala bine prunele, apoi taie-le in jumatate si scoate-le samburii.Taie prunele cubulete . Intr-o cratita amesteca prunele cu zaharul, apa si betisorul de scortisoara. Pune-le sa…
Dulceata de catina
Dulceata de catina din: boabe de catina, zahar si apa. Ingrediente: 1 kilogram boabe de catina 1 kilogram zahar 400 ml apa Mod de preparare: Spala bine boabele de catina, avand grija insa sa nu le rupi coditele. Pune pe foc zaharul cu apa si lasa la fiert pana obtii un sirop bine legat.…
Dulceata de bostan
Dulceata de bostan din: dovleac, apa, zahar, suc de lamaie, lichior de caise si scortisoara. Ingrediente: 1 ½ kilograme dovleac 100 ml apa 1 1/ 5 kilograme zahar 5 linguri suc de lamaie 4 linguri lichior de caise ½ lingurite scortisoara Mod de preparare: Spala bine dovleacul. Apoi, taie-l in cuburi pentru a putea…
Dulceata de dovleac
Dulceata de dovleac din: dovleac, zahar, lamai si sare. Ingrediente: 3 kilograme de dovleac 12 cani zahar 5 lamai 1 lingurita sare Mod de preparare: Taie dovleacul in bucati potrivite ca marime. Curata-le de coaja, mai ales daca aceasta este tare. Pune-le cu zahar si lasa-le sa stea pana a doua zi. Taie lamaia…