Dulci si crocante
PrinteazaDulci si crocante – specialitate pakistaneza din: făină, grăsime, zahăr pudră, ulei.
- 1 ceaşcă făină
- 3 linguri grăsime
- 1/2 ceaşcă zahăr pudră
- ulei
Mod de preparare:
Se cerne făina şi se amestecă bine cu grăsimea. Se adaugă zahărul pudră şi se frământă în continuare.
Din aluatul obţinut, cu mâna umezită în apă rece, se fac mici sfere, ce se turtesc apoi uşor pe un blat de lemn presărat cu foarte puţină făină său ulei, spre a căpăta o formă alungită.
Se rulează aceste „ovale plate“ de la un capăt la altul, lipindu-se ou puţină apă.
Se pun la prăjit; fără să se atingă între ele, în ulei încins, mai întâi la foc mic, apoi iute. Se lasă până ce se rumenesc frumos.
Când s-au răcit şi sunt bune pentru a fi servite ele trebuie să fie crocante.
Pofta buna!