este o combinație rafinată și inedită de arome care va impresiona orice gurmand. Această rețetă aduce împreună suculența cărnii de porc gătite lent și dulceața subtilă a murelor, completată de notele florale ale lavandei. Este un preparat ideal pentru ocazii speciale, aducând un plus de eleganță […]
Dulciuri de Crăciun
PrinteazaDulciuri de Craciun din: faina, unt, zahar, zeama de portocale, apa, ulei de floarea soarelui, sare si zahar tos.
Ingrediente:
- 600 g faină albă
- 100 g unt
- 1 lingură zahăr
- 5 linguri zeamă de portocale
- 3 linguri apă
- ulei de floarea-soarelui pentru prăjit
- 1 linguriţă sare
pentru decor:
- zahăr tos
Mod de preparare:
Amestecă untul şi faina cu furculiţa. Când s-au amestecat bine, adaugă sarea, zahărul, zeama de portocale, apa rece de la frigider şi frământă.
Intinde aluatul cu sucitorul, având grijă să nu-l atingi cu mâinile, şi îndoaie-l în două. Repetă operaţiunea de încă două ori şi pune aluatul în congelator ca să se răcească foarte bine.
Intinde aluatul într-o foaie foarte subţire şi taie-l fâşii pe diagonală, apoi romburi. Crestează fiecare romb pe mijloc.
Prăjeşte-le în ulei încins până când devin aurii. Scoate-le şi pune-le pe hârtie absorbantă ca să se scurgă bine de ulei. Presară-le cu zahăr tos si serveste-le fierbinţi.
Dulciuri de Crăciun
Pofta buna!
Pizza cu Ciuperci Pleurotus, Mozzarella și Rucola
oferind infinite posibilități de personalizare și adaptare. Pizza cu ciuperci pleurotus este o variantă sănătoasă și delicioasă, care combină textura și aroma unică a ciupercilor pleurotus cu delicatețea mozzarella și prospețimea rucolei. Această rețetă este […]