Dulciuri de Crăciun

Printeaza

Dulciuri de Craciun din: faina, unt, zahar, zeama de portocale, apa, ulei de floarea soarelui, sare si zahar tos.

Ingrediente:

  • 600 g faină albă
  • 100 g unt
  • 1 lingură zahăr
  • 5 linguri zeamă de portocale
  • 3 linguri apă
  • ulei de floarea-soarelui pentru prăjit
  • 1 linguriţă sare

pentru decor:

  • zahăr tos

 

Mod de preparare:

Amestecă untul şi faina cu furculiţa. Când s-au ameste­cat bine, adaugă sarea, zahărul, zeama de portocale, apa rece de la frigider şi frământă.

Intinde aluatul cu sucitorul, având grijă să nu-l atingi cu mâinile, şi îndoaie-l în două. Repetă operaţiunea de încă două ori şi pune aluatul în congelator ca să se răcească foar­te bine.

Intinde aluatul într-o foaie foarte subţire şi taie-l fâ­şii pe diagonală, apoi romburi. Crestează fiecare romb pe mijloc.

Prăjeşte-le în ulei încins până când devin aurii. Scoate-le şi pune-le pe hârtie absorbantă ca să se scurgă bine de ulei. Presară-le cu zahăr tos si serveste-le fierbinţi.

Dulciuri de Crăciun

Pofta buna!

 

Pulled Pork cu Sos de Mure și Lavandă

este o combinație rafinată și inedită de arome care va impresiona orice gurmand. Această rețetă aduce împreună suculența cărnii de porc gătite lent și dulceața subtilă a murelor, completată de notele florale ale lavandei. Este un preparat ideal pentru ocazii speciale, aducând un plus de eleganță […]

Pizza cu Ciuperci Pleurotus, Mozzarella și Rucola

oferind infinite posibilități de personalizare și adaptare. Pizza cu ciuperci pleurotus este o variantă sănătoasă și delicioasă, care combină textura și aroma unică a ciupercilor pleurotus cu delicatețea mozzarella și prospețimea rucolei. Această rețetă este […]

 

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.