Dulciuri fantezie
Printeaza
- 500 g făină
- 350 ml iaurt
- două ouă
- două pliculeţe zahăr vanilinat
- 50 g zahăr
- două linguri de miere
- 20 g drojdie
- 50 g unt
- un vîrf de linguriţă de sare
- 100 g fructe confiate
- 100 g rahat
- esenţă de rom
- scorţişoară
- cuişoare
- cardamon
Mod de preparare:
Drojdia se dizolvă în puţină apă caldă, se amestecă bine cu iaurtul, zahărul tos, mierea şi sarea. Se adaugă untul topit şi răcit, un ou, zahărul vanilinat şi esenţă de rom după gust.
Se amestecă, se toarnă peste făina cernută şi se frămîntă pînă rezultă un aluat potrivit de tare. Se adaugă fructele confiate şi rahatul, toate tăiate cubuleţe, se frămîntă încă cinci minute ca să se încorporeze bine fructele şi se lasă să crească la loc cald.
Cînd şi-a dublat volumul se întinde o foaie groasă şi se decupează rondele cu o cană. Fiecare rondea se decupează în mijloc cu un pahar mai mic, se aşază într-o tavă tapetată cu hîrtie de copt unsă cu ulei şi se lasă să mai crească zece minute.
Se ung cu ou, se introduc în cuptor şi se coc timp de 20-30 de minute. In aluat se mai pot adauga scortisoara, cuisoare sau cardamon, toate pisate marunt.
Poftă bună!