Duminica Floriilor e cu dezlegare la pește

Printeaza

Duminica pe care poporul o numește a Floriilor, Biserica o reclamă ca fiind „a Intrării Domnului Hristos în Ierusalim”, spre Patima cea de bună-voie și mântuitoare. Postul Mare este încheiat și, de luni, ne pregătim de Săptămâna Patimilor, timp liturgic de mare adâncime și intensitate duhovnicească, prilej pentru fiecare dintre noi de a ne pregăti pentru urcarea pe Golgotha împreună cu Domnul Iisus Hristos, și pentru Învierea cea dimpreună cu El.

Peste_la_gratar_cu_sos_iute_08

Reteta zilei: Peste la gratar cu sos iute

Peste la gratar cu sos iute din: peste, ulei, sare de mare, sos de soia, suc de lamaie, usturoi, fulgi de chili, apa, coriandru. Poate te intereseaza si: Cum se prepara Peste la gratar in stil traditional italian (VIDEO) Peste la Gratar Peste la gratar cu varza si ceapa Peste la gratar cu garnitura de […]

Peste_la_tigaie_cu_sos_dulce_picant_06

Reteta zilei: Peste la tigaie cu sos dulce-picant

Peste la tigaie cu sos dulce-picant din: grapefruit, portocala, limeta, ceapa rosie, ardei iute, coriandru, file de halibut, ulei de masline, sare, piper. Poate te intereseaza si File de somon in crusta de mustar cu boabe Ingrediente: 1 grapefruit roz 1 portocala ½ limeta, stoarsa 3 linguri ceapa rosie, tocata ½ ardei iute, felii foarte […]

Peste_prajit_pe_pat_de_tocana_de_legume_04

Reteta zilei: Peste prajit pe pat de tocana de legume

Peste prajit pe pat de tocana de legume din: ulei de masline, ceapa, morcov, telina, usturoi, rosii, fasole, supa de pui, apa, salvie, sare, piper, peste, patrunjel. Ingrediente: 2 linguri ulei de măsline 1 ceapa, cuburi 1 ceasca morcov cubulete 1 ceasca telina cubulete 3-4 catei de usturoi tocat 2 cesti rosii cubulete 2 cutii […]

File_de_cod_cu_cartofi_si_sparanghel_la_cuptor_05

Reteta zilei: File de cod cu cartofi si sparanghel la cuptor

File de cod cu cartofi si sparanghel la cuptor din: cartofi, rozmarin, ulei de masline, sparanghel, ceapa rosie, cod, lamaie, unt, sare, piper. Ingrediente:  1 kg cartofi, cuburi 1 lingura frunze proaspete de rozmarin 1 lingura ulei de măsline 1 legatura sparanghel, taiat bucati 1/3 ceasca ceapa rosie felii subtiri 4 file-uri de cod 1 […]

Somon_cu_morcovi_si_glazura_de_portocale_rosii_05

Reteta zilei: Somon cu morcovi si glazura de portocale rosii

Somon cu morcovi si glazura de portocale rosii din: portocale rosii, miere, chili, chimen, boia, usturoi, somon, morcovi. Ingrediente:  3 portocale rosii, 2 stoarse, 1 feliata ¼ cana de miere 1 lingurita chili ½ linguriță de chimen ½ linguriță boia 3 catei de usturoi zdrobit 1 file somon proaspăt 4-5 morcovi decojiti Mod de preparare: […]

Saramura de peste cu boia

Peste in saramura

Peste in saramura din: peste, ceapa verde, praz, ardei capia, ardei grasi, ardei iute, usturoi, apa, malai, sare, piper, patrunjel, rosii. Ingrediente: 4 peste potriviti doua legaturi ceapa verde doua fire de praz 4 ardei capia doi ardei grasi doi ardei iuti 4 catei de usturoi 1750 ml apa 300 g malai sare mare sare […]

Saramura_de_peste_13

Reteta zilei: Saramura de peste

Saramura de peste este o mancare delicioasa si usoara, pe care o puteti face din orice fel de peste. Puteti face saramura doar din peste, dar noi in aceasta reteta am adaugat si niste calamar. Trebuie sa incercati saramura de peste, are un gust deosebit. Ingrediente: 1 kg peste de orice fel + calamar 1 […]

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.