Duo de ciocolată cu vanilie
PrinteazaDuo de ciocolată cu vanilie din: ciocolata neagra, ciocolata alba, frisca, zahar tos, apa, albusuri, zahar vanilinat, baton de vanilie, rodie, cafea instant, menta, migdale si fistic.
Ingrediente:
- 300 g coicolata neagra
- 300 g ciocolata alba
- 900 ml frisca
- 80 g zahar tos
- 4 linguri cu apa
- 8 albusuri
- doua pliculete zahar vanilinat
- un baton de vanilie
- o rodie
- cafea instant
- o lingura cu menta tocata
- migdale
- fistic
Mod de preparare:
Frişca se mixează până când nu mai cade de pe braţele mixerului, se acoperă cu folie alimentară şi se introduce la rece o oră.
Zahărul se pune pe foc împreună cu apa şi când începe să fiarbă amestecul se ia de pe foc şi se amestecă cu seminţele din păstaia de vanilie.
Albuşurile se mixează până când îşi dublează volumul, apoi se adaugă treptat siropul de zahăr, mixând continuu.
Compoziţia rezultată se împarte în două boluri, se toarnă peste fiecare cele două tipuri de ciocolată topită la bain-marie.
Când s-a încorporat toată ciocolata se adaugă în fiecare bol frişca mixată împărţită în două, adăugând cu 100 de grame mai mult peste ciocolata albă.
Se amestecă ambele compoziţii cu o paletă, se pun în pahare sau boluri un strat de ciocolată albă, unul din sâmburi de rodie şi la urmă un strat de ciocolată neagră. Se introduc la rece pentru minimum trei ore, apoi se servesc.
In compozitie se mai pot adauga cafea instant, menta, migdale sau fistic tocate.
Duo de ciocolată cu vanilie
Pofta buna!