Duo de ciocolata
PrinteazaDuo de ciocolata din: ciocolata, lapte, gelatina, frisca, fructe, scortisoara.
- 85 g ciocolată cu lapte
- 50 ml lapte
- 1/2 foaie gelatină
- 100 ml frişcă lichidă
- 2,5 linguriţe rase de scorţişoară
- 130 g ciocolată neagră
- 100 ml lapte
- o foaie gelatină
- 200 ml frişcă lichidă
- fructe de pădure
- ciocolată
Mod de preparare:
Pentru spuma de ciocolată cu lapte se pune gelatina 10 minute în apă rece. Ciocolata se pune la topit la bain-marie, laptele se clocoteşte, se trage de pe foc şi i se pune gelatina scursă de apă.
Apoi se adaugă în trei reprize ciocolata topita şi scorţişoara. Se bate frişca foarte rece şi se adaugă în trei reprize, se toarnă într-un cerc de metal aşezat într-o tavă şi se dă la rece pentru o oră.
Pentru spuma de ciocolată neagră, se procedează la fel şi, după ce s-a încorporat şi frişca, se scoate tava cu cercuri de metal umplute pe jumătate cu spuma de bază şi se toarnă spuma de ciocolată neagră.
Se lasă cel puţin o oră la frigider, dar se poate lăsa şi de pe o zi pe alta.
Se serveşte cu decor de ciocolată şi fructe de pădure.
Pofta buna!