Friptura de rata cu vin din: rata, unt, mere, prune, pere, vin, sare. Ingrediente: 1 raţă 3 linguri cu unt 2 mere 10 prune 2 pere 1 pahar cu vin sare Mod de preparare: Curăţaţi raţa de pene şi de fulgi, treceţi-o prin flacără mare ca să se pârlească puful mărunt. Despicaţi pieptul sau spatele […]
Duo de raţă
PrinteazaDuo de raţă din: pulpa de rata, piept de rata, sparanghel, cimbru, otet, miere, untura, foi de dafin, varza rosie, sare, piper.
Ingrediente:
- pulpa pe rata 250 gr
- piept de rata 80 gr
- sparanghel 40 gr
- cimbru verde 10 grame
- otet de xeres
- miere
- untura de rata 100 gr
- foi de dafin 10 gr
- varza rosie 100 de gr
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pulpa de raţă se confiază astfel: se acoperă cu un strat de sare grunjoasă, cu cimbru, cu foi de dafin şi cu piper măcinat mare. Se acoperă cu o folie si se lasă la frigider timp de sase ore.
Intr-o tigaie se topeşte untura de raţă şi se adaugă pulpa de raţă. Se dă la cuptor, la 80 de grade, timp de două ore, iar apoi se lasă la rece.
Pieptul de raţă se pregăteşte la tigaie, în untura de raţă.Se pregăteşte o reducţie din oţet de Xeres şi miere.
Se aşază pe platou pulpa şi pieptul de raţă, împreună cu sparanghelul sotat şi reducţia de oţet de Xeres şi miere.
Pofta buna!
Poate te intereseaza si:
Friptura de rata cu vin
Rata umpluta cu ciuperci
Rata umpluta cu ciuperci din: rata, ciuperci, unt, otet, sare, piper, cimbrisor, patrunjel. Ingrediente: 1 raţă 1 kg ciuperci 3 cepe 4 linguri unt 4 linguri oţet sare piper cimbrişor pătrunjel verde tocat mărunt Mod de preparare: Raţa se curăţă, se spală şi se lasă zece minute în apă fiartă. Ceapa, tăiată felii subţiri şi […]
Pofta buna!
De curand am vazut pulpe de rata intr-un hypermarket. O sa cumpar si eu si o sa incerc reteta voastra.