Ecler cu crema de ciocolata

Printeaza

Ecler cu crema de ciocolata din: unt, lapte, apa, zahar, faina, oua, sare, ciocolata cu apa, ciocolata neagra amaruie, frisca, sirop de zahar si fistic.

Ingrediente:

blat alb:

  • 150 g unt
  • 75 ml lapte
  • 75 ml apa
  • 1 lingura zahar
  • 125 g faina
  • 3 oua
  • 1 praf de sare

glazura:

  • 40 g ciocolata cu lapte
  • 20 g ciocolata neagra
  • 75 ml frisca
  • 1/2 lingurita sirop de zahar

ornare:

  • fistic

 

Mod de preparare:

Ecler cu crema de ciocolata: Puneţi untul, laptele, apa, sarea şi zahărul într-o cratiţă, la foc potrivit. Amestecaţi pana la omogenizare.

Când ames­tecul începe să clocotească adaugati făina şi amestecaţi cu o lingură de lemn, pentru a nu se forma cocoloaşe.

Luaţi vasul de pe foc, lăsaţi la răcit 3 minute, apoi incorporati oualele unul cate unul, amestecând după fiecare.

Amestecaţi bine până când obţineţi o pas­tă uniformă pe care o puneţi într-un poş de ornat.

Asezati in tava, pe hârtie de copt bucati egale de coca, la distanţă unele de altele. Coaceţie 20 – 25 de minute la foc potrivit în cuptorul preîncălzit.

Scoateţi din cuptor şi faceţi câte o tăietură deasupra, fără a desprinde cele două părti.

Pentru umplutură, bateţi frişca şi adăugaţi fisticul măcinat. Puneţi amestecul în poş şi umpleţi eclerele.

Topiţi ciocolata, adăugaţi siropul de zahăr şi turnaţi amestecul cald peste eclere. Ornaţi cu fistic.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

1 comentariu

  1. Vreau si eu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.