Ecler cu afine si caise uscate

Printeaza

O reteta delicioasa de ecler: apa, unt, faina, oua, frisca, zahar, ciocolata, afine, caise uscate, zahar vanilat, nuca de cocos, sare, esenta de rom.

Ingrediente:

  • 250 ml apă
  • 60 g unt
  • 250 g făină
  • 4 ouă
  • 600 ml frişcă
  • 125 g zahăr tos
  • 100 g ciocolată albă
  • 20G g afine
  • 100 g caise uscate
  • un pliculeţ zahăr vanilinat
  • 50 g nucă de cocos
  • sare
  • o linguriţă cu esenţă de rom

 

Mod de preparare:

lntr-o oală se pun la fiert apa, untul şi un vârf de linguriţă cu sare. Când a dat în clocot, se adaugă toată făina şi se amestecă bine cu o lingură ca să nu se formeze cocoloaşe.

Se ţine pe foc două minute, se lasă să se răcească puţin şi se adaugă ouăle treptat, mixând bine după fiecare.

După ce s-a răcit aluatul se pune într-un pistol pentru fursecuri, şe toarnă batoane potrivit de lungi pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se introduc în cuptorul încins. Se coc la foc mediu spre iute 30-35 de minute, se scot pe un grătar de bucătărie şi după ce s-au răcit se taie în jumătăţi pe lat.

Frişca se pune la fiert împreună cu zahărul tos şi cacaua, apoi se lasă la răcit. Se amestecă bine cu afine şi caise tocate, esenţa de rom şi zahărul vanilinat. Se umplu jumătăţi de eclere cu cremă, se ung cu ciocolată topită la bain-marie, se presară nuca de cocos şi se introduc la rece.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.