Ficatei de pasare cu orez si legume din: ficatei, orez, ulei, ceapa, telina, morcov, pasta de tomate, vin, cascaval, sare, faina, piper. Ingrediente: 500 g ficăţei de pasăre 1 l supă de legume 1 cană cu orez 100 ml ulei 2 cepe 1 ţelină 1 morcov 100 g pastă de tomate 100 ml vin alb […]
Ecler cu ficat
PrinteazaEcler cu ficat din: ficat, ceapa, piper alb, sare, ecleruri, faina, unt, coniac, sos, aspic, ciuperci,
- 500 g ficat pasare, viţel sau porc
- 1 ceapă
- piper (alb)
- sare
- 24-26 ecleruri
- 15 g făină
- 80 g unt
- 1 lingură coniac
- sos chaud-froid
- puţin aspic
- ciuperci
- 3 /4 pahar apă
Mod de preparare:
Ficatul se sotează cu ceapa tocată, piper, 30 g unt apoi se adaugă făina, sare, 3 /4 pahar apă (supă) şi se fierbe 10 minute; cînd s-a răcit, se dă prin maşina de tocat şi se amestecă bine cu untul, piperul alb, sosul şi coniacul.
Se taie eclerurile pe mijloc (în lung), se umplu, se glasează cu sos chaud- froid.
Apoi se pensulează cu aspic şi se garnisesc cu feliuţe de ciuperci sau măsline.
Pofta buna!
Poate te intereseaza si:
Ficatei in vin
Ficatei in vin din: ficatei, ciuperci, usturoi, vin, morcovi, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g fîcăţei de pui 3-4 ciuperci mai măricele 4 căţei de usturoi 200 ml vin alb sec 2-3 morcovi sare ulei piper boabe Mod de preparare: Taie usturoiul şi ciupercile felii subţiri, apoi ia fiecare ficăţel, crestează-l şi pune în el […]
Ficat sote
Ficat sote din: ficat, ceapa, unt, smantana, sare, ciuperci, vin. Ingrediente: 500 g ficat 2 cepe 2 linguri unt 4 linguri smântână sare 10 ciuperci un păhărel vin Mod de preparare: Se curăţă ficatul de vine şi se taie felii c.are se prăjesc în unt. Apoi, împreună cu ciupercile, se fierb înăbuşit. Se adaugă […]
Pofta buna!