Ecler cu struguri si cafea
PrinteazaEcler cu struguri si cafea din: apa, unt, iaurt, faina, oua, budinca, lapte, compot struguri, lamaie, zahar, sare, cafea, frisca.
- 250 ml apă
- 100 g unt
- 150 g făină
- 4 ouă
- un plic budincă de vanilie
- 450 ml lapte dulce
- un borcan compot de struguri
- o lămâie
- 150 g zahăr pudră
- un vârf de cuţit de sare
- 3 linguri de cafea granulată
- frişcă
Mod de preparare:
Intr-o oală se pun apa, untul şi sarea. Când au început să fiarbă se adaugă toată făina şi se amestecă bine cu un tel ca să nu se formeze cocoloaşe. Se ia oala de pe foc, se lasă două minute să se răcească, se adaugă ouăle pe rând, mixâmd bine după fiecare.
Se pune aluatul într-un aparrat pentru fursecuri, se formeaiză bastonaşe, se aşază pe o ta vă tapetată cu hârtie de copt şi se introduc în cuptor. Se coc timp de 3045 de minute la foc mediu spre iute, se scot şi se lasă să se răcească.
Crema se prepară conform instrucţiunilor de pe plic, se amestecă bine cu boabe de struguri tăiate în jumătăţi şi curăţate de sâmburi. Zahărul pudră se amestecă bine cu sucul de lămâie până când rezultă o compoziţie curgătoare.
Se trec capacele de la eclere prin glazură, se presară cafeaua, se umplu cu cremă şi se introduc eclerele la rece. Pentru a fi mai pufoasa crema, se poate adauga si frişcă mixată.
Poftă bună!