Ecler cu frisca

Printeaza

Ecler cu frisca din: faina, apa, lapte, unt, oua, zahar, sare, vanilie, zmeura.

Ingrediente:

Pentru blat:

  • 300 g făină
  • 125 ml apă
  • 125 ml lapte
  • 25 g unt
  • 4 ouă
  • 1 lingură zahăr
  • sare

Pentru crema:

  • 500 ml lapte
  • 150 g zahăr
  • 3 gălbenuşuri
  • 50 g unt
  • 30 g făină
  • 150 ml smântână dulce pentru frişcă
  • 1 păstaie vanilie
  • 300 g zmeură

 

Mod de preparare:

Ecler cu frisca: Pentru cremă, torni laptele într-o cratiţă, adaugi jumătate din cantitatea de zahăr, miezul de la păstaia de vanilie şi le laşi pe foc până încep să fiarbă. Dai cratiţa la răcit 30 de minute. Amesteci făina cu zahărul.

Adaugi gălbenuşurile şi omogenizezi ingrediente­le cu un tel. Amestecul de lapte cu vanilie îl pui din nou pe foc până începe să fiarbă.

O treime din aceas­tă compoziţie o torni peste cea cu gălbenuşuri şi ames­teci rapid, pentru a nu se forma cocoloaşe.

Ulterior, pui restul de lapte şi continui să amesteci. Intreaga compoziţie o pui pe foc şi o amesteci permanent, cu o lingură de lemn, până înce­pe să fiarbă. Vei observa că va începe să se îngroaşe.

La final, adaugi untul şi smân­tână dulce mixată, în prea­labil până se îngroaşă. Cre­ma obţinută o dai la frigider 4 ore sau peste noapte.

Pentru aluat, amesteci laptele cu apa, untul, sarea şi zahărul şi pui compoziţia pe foc, amestecând con­nuu.

Când începe să fiarbă, adaugi făina cernută, în pre­alabil, şi amesteci repede cu o lingură de lemn 1-2 minute, la foc mic.

Aluatul trebuie să fie moale şi să se desprindă uşor de pe pereţii oalei.

Il laşi să se răcească într-un alt castron, apoi îl amesteci cu ouăle, pe care le adaugi pe rând, frămân­tând. Din aluatul potrivit de tare, faci forme de ecler pe care le pui într-o tavă tape­tată cu hârtie de copt.

Le dai la cuptorul preîncălzit 35 de minute.

Tai eclerurile pe jumă­tate, le umpli cu crema rece, le decorezi cu zmeură şi le dai la frigider o oră.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.