Eclere cu caramel
PrinteazaO reteta de eclere cu caramel din: unt, faina alba, oua, smantana, zahar pudra si caramel.
- 600 g unt
- 800 faina alba
- 2 oua, batute
pentru umplutura:
- 300 ml smantana
- 3 linguri zahar pudra
- 150 g caramel
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 6/ 200 C. Tapetează două tăvi de copt cu hârtie pergament. Intr-o cratita topeste untul si 175 ml apa cat sa dea putin in clocot. Adauga faina si amesteca repede, sa se omogenizeze, papoi ia de pe foc si continua sa invarti cu o lingura de lemn pana obtii o compozitie cremoasa.
Pune cratita intr-un vas mare cu apa rece si lasa pana ajunge la temperatura camerei. Adauga treptat ouale, batand bine pana se omogenizeaza. Toarna compozitia intr-o punga alimentara, tai-o la un capat si toarna compozitia pe tavile de copt sub forma unor dreptunghiuri de7-8 cm lungime, la distanţă de cca 5 cm distanţă (ar trebui să rezulte cca 18 bucăţi).
Coace cca 25 min până se rumenesc şi au un aspect uscat. Scoate din cuptor şi lasă să se răcească.
Bate frişca până se întăreşte uşor, adaugă zahărul pudră şi bate până se îngroaşă. Toarnă într-un cornet de ornat şi pune compoziţie pe fiecare eder. Dă la răcit 30 min. Pune crema caramel pe o farfurie întinsă şi înmoaie capacul fiecărui ecler. Păstrează la rece până serveşti la desert.
Eclere cu caramel
Pofta buna!