Eclere cu ciocolata si vanilie
PrinteazaEclere cu ciocolata si vanilie din: apa, lapte, unt, faina, oua, sare, păstaie de vanilie, zahar, cacao, amidon, frisca, ciocolată neagră, ciocolată albă, drajeuri mici de ciocolată.
- 125 ml apă
- 125 ml lapte rece
- 125 g unt
- 150 g făină
- 5 ouă
- 1 praf de sare
Ingrediente pentru umplutură:
- 1 l lapte
- 6 gălbenuşuri
- 1 păstaie de vanilie
- 100 g zahăr
- 1 lingură cacao
- 1 lingură amidon
- 250 g frişcă
Ingrediente pentru decor:
- 100 g ciocolată neagră
- 100 g ciocolată albă
- drajeuri mici de ciocolată
Mod de preparare:
Pentru aluat, pui la fiert apa, laptele, untul şi sarea. Când amestecul clocoteşte, pui toată făina şi amesteci energic, până când se formează o sferă de aluat care se desprinde de pereţii vasului. Incorporezi pe rând ouăle, amestecând din nou energic.
Pui aluatul într-un poş sau într-o pungă tăiată la un colţ şi apoi aşezi în tavă bucăţi de aluat lungi de circa 8 cm, la distanţă de 6-7 cm unele de altele. Introduci tava în cuptorul preîncălzit, la foc iute pentru 10 minute, apoi bentru alte 10 minute la foc mediu.
Pentru cremă, freci gălbenuşurile împreună cu zahărul, amidonul şi pudra de cacao. Fierbi laptele cu păstaia de vanilie. După 5 minute, scoţi păstaia şi torni cu grijă laptele peste crema de gălbenuşuri aflată într-o oală.
Pui vasul pe baie de aburi şi fierbi crema până se îngroaşă şi se desprinde de pereţii vasului, amestecând cu telul. Tai eclerurile în jumătate, pe orizontală. Pui crema călduţă într-un poş sau într-o seringă de patiserie şi umpli jumătăţile de ecler.
După ce s-au răcit, pui deasupra frişcă, tot cu ajutorul cornetului de ornat. Acoperi eclerurile cu capacele lor şi glazurezi cu ciocolată topită la bain-marie. ţât timp glazura e încă moale, presari drajeuri de ciocolată. Consumi eclerurile după ce le-ai păstrat în frigider pentru 2 ore.
Pofta buna!