Eclere cu crema de ciocolata din: apa, unt, zahar, oua, sare, faina, lapte, frisca, vanilie, amaretto, ciocolta, amidon, ciocolata, lamaie. Ingrediente: 250 ml apă 100 g unt 2 linguri zahăr 4 ouă un praf sare fină 300 g făină 500 ml fapte 125 ml frişcă lichidă 6 gălbenuşuri o linguriţă extract de vanilie o lingură […]
Eclere cu crema de vanilie si glazura de ciocolata
PrinteazaEclere cu crema de vanilie si glazura de ciocolata din: faina, ulei, apa, oua, lapte, zahar, vanilie, ciocolata.
- 200 g făină
- 100 ml ulei
- 200 ml apă
- 5 ouă
Pentru cremă:
- 500 ml lapte
- 100 g zahăr
- 2 ouă
- 140-150 g făină
- esenţă de vanilie
Pentru ornat:
- glazură de ciocolată
Mod de preparare Eclere cu crema de vanilie si glazura de ciocolata:
Se fierb apa cu uleiul, iar după ce dau în clocot se trag de pe foc, se adaugă făina şi se amestecă bine.
Se lasă să se răcorească, apoi se adaugă pe rând ouăle, omogenizându-se bine.
In tava tapetată cu hârtie de copt se pune aluatul pentru eclere cu un poş, apoi se coc la 200°C timp de 25 de minute.
Pentru cremă, se amestecă ouăle cu zahărul, se adaugă făina, 250 ml lapte şi se amestecă bine.
Restul laptelui se pune într-o oală să se încălzească, apoi se toarnă prima compoziţie peste laptele de pe foc.
Se amestecă încontinuu să nu se prindă, până se îngroaşă bine.
Se ia crema de pe foc, se lasă să se răcească puţin şi apoi se pune esenţa de vanilie.
Cojile de eclere se taie pe jumătate şi se umplu cu cremă. Deasupra se pune glazura de ciocolată.
Pofta buna!
poate iti place si:
Eclere cu crema de zmeura
Eclere cu crema de zmeura din: apa, unt, zaha, oua, sare, faina, ou, zmeura, lamaie, sirop de zmeura. Ingrediente: 250 ml apă 100 g unt 5 linguri zahăr 5 ouă 4 g sare fină 350 g făină 25 ml apă 115 g unt 85 g zahăr tos un ou 200 g zmeură Pentru glazura: 200 […]
Pofta buna!