Eclere cu ciocolata
PrinteazaEclere cu ciocolata din: ulei sau margarina, apa, sare, oua, faina, lapte, zahar, esenta de rom, cacao, frisca.
Pentru aluat:
- 1/2 pahar cu ulei sau 100 g margarină
- 1/2 pahar cu apă
- 1 vârf de cuţit de sare
- 4 ouă
- 1 cană de făină (cu vârf)
Pentru cremă:
- 500 ml lapte
- 6 linguri făină
- 250 g zahăr
- esenţă de rom
- 4-5 linguri cacao
- 1 cană cu frişcă
Mod de preparare:
Pentru aluat, pui apa la fiert împreună cu uleiul (sau margarina), sarea, iar când fierbe, iei cratiţa deoparte de pe foc, apoi adaugi făina dintr-o dată şi amesteci foarte repede, să nu se formeze cocoloaşe. Laşi compoziţia la răcit.
Adaugi câte un ou, pe rând, şi amesteci foarte bine. Nu pui următorul ou până nu s-a încorporat bine cel precedent. După ce ai pus ouăle, pui aluatul rezultat în tavă cu lingura, la distanţă de 4-5 cm. Ideal este să pui pe o foaie de copt.
Coci eclerele la foc iute (250 grade) până se umflă şi devin aurii (aproximativ 15-20 de minute). Le laşi la răcit şi pregăteşti crema.
Amesteci făina, zahărul şi cacaua cu 5-6 linguri de lapte şi apoi torni laptele cald. Amesteci foarte bine, să nu facă cocoloaşe.
Dacă s-au făcut, strecori compoziţia printr-o sită fină. Fierbi într-un vas pus peste un alt vas cu apă, până se îngroaşă.
Dai crema la frigider şi o laşi la răcit timp de 1 -2 ore. Adaugi frişca şi esenţa de rom.
Tai eclerele pe jumătate şi le umpli cu cremă de ciocolată. Le ornezi cu cremă şi cu bomboane decorative. Le poţi orna şi cu fulgi de ciocolată sau cu frişcă.
Pofta buna!