Eclere cu crema de ciocolata
PrinteazaEclere cu crema de ciocolata din: apa, unt, zahar, oua, sare, faina, lapte, frisca, vanilie, amaretto, ciocolta, amidon, ciocolata, lamaie.
- 250 ml apă
- 100 g unt
- 2 linguri zahăr
- 4 ouă
- un praf sare fină
- 300 g făină
- 500 ml fapte
- 125 ml frişcă lichidă
- 6 gălbenuşuri
- o linguriţă extract de vanilie
- o lingură lichior amaretto
- 300 g ciocolată neagră
- 120 g zahăr
- 30 g amidon
- 100 g ciocolată de menaj
- glazură albă din zahăr, albuş şi lămâie
Mod de preparare:
Pentru aluat, apa, untul, zahărul si sarea se pun pe foc să fiarbă. Se trage vasul de pe foc când clocoteşte, se pune făina, se amestecă energic, apoi se lasă la răcorit.
Se adaugă ouăle pe rând, apoi se pune aluatul într-un poş şi se eliberează în tava de copt bastonaşe lungi de 7 cm. Se coc 20-25 de minute, până se rumenesc frumos deasupra.
Se încălzeşte laptele, gălbenuşurile se amestecă cu zahărul şi amidonul. Se toarnă progresiv laptele peste crema cu gălbenuşuri. Amestecând bine, se pune pe foc pentru a seîngroşa.
Se adaugă vanilia şi lichiorul amaretto.
Se topeşte ciocolata la bain-marie, se lasă să se răcorească şi se adaugă peste crema fiartă cu gălbenuş. Se lasă apoi la răcit. Se bate frişca şi se pune numai după ce s-a răcit.
Se umplu coşuletele de eclere cu cremă, se topeşte ciocolata şi se toarnă deasupra şi apoi cu dinţii unei furculiţe se pune glazura albă.
Se lasă la rece două ore.
Pofta buna!