Eclere cu crema de menta
PrinteazaEclere cu crema de menta din: apa, ulei, zahar, oua, sare, faina, smantana, zahar, menta.
- 250 ml apă
- 100 ml ulei
- 2 linguri zahăr
- 4 ouă
- un praf sare fină
- 300 g făină
Pentru umplutura:
- 330 ml smântână de gătit
- 6 linguri zahăr
- 125 ml smântână normală
- 1/2 linguriţă esenţă de mentă
- 40 frunzuliţe de mentă
Mod de preparare:
Pentru aluat, apa, uleiul, zahărul şi sarea se pun pe foc să fiarbă. Se trage vasul de pe foc când clocoteşte, se pune făina dintr-odată, se amestecă, apoi se lasă la răcorit.
Se adaugă ouăle pe rând, apoi se pune aluatul într-un poş şi se eliberează în tava de copt bastonaşe lungi de 5 cm. Se coc 20-25 de minute.
Pentru umplutură, smântână şi frunzuliţele de merită se pun pe foc să fiarbă. Se trage vasul de pe foc, se acoperă şi se lasă o oră la temperatura mediului, apoi trei ore la frigider.
Apoi, crema de la rece se filtrează şi se mixează cu zahărul şi esenţa de mentă până ce se transformă în frişcă.
Se adaugă smântână normală şi se umplu apoi eclerele coapte cu o cantitate mică, în aşa fel încât aceeaşi cremă să servească şi drept glazură.
Se dau la rece.
Eclere cu crema de menta
Pofta buna!