Eclere cu frisca si sos de ciocolata
PrinteazaEclere cu frisca si sos de ciocolata din: unt, faina integrala, oua, ciocolata alba, frisca, ciocolata amaruie.
- 85 g unt
- 100 g făină integrală
- 3 ouă, bătute
Ingrediente umplutura:
- 150 g ciocolată albă
- 300 ml frişcă
- 150 g ciocolată amăruie
- 60 g unt
Prepară aluatul pentru choux-uri, incălzeşte untul cu 200 ml apă şi adu la punctul de fierbere.
Opreşte flacăra şi adaugă toată făina şi un praf de sare şi amestecă viguros. Lasă să se răcească complet. Incorporează pe rând ouăle.
Pune aluatul în cornet şi elimină pe cât posibil aerul din interior. Toarnă eclere pe tava de copt.
Dă la cuptor 20-25 min, până când se rumenesc. Lasă să se răcească pe grătar metalic.
După coacere, taie eclerele pe lungime aproape complet. Indepărtează pe cât posibil firimiturile din interior cu linguriţa.
Rupe ciocolata albă bucăţi şi pune-o într-un bol.
Pune frişca pe foc şi când aproape fierbe toarnă peste ciocolată, amestecă până când se topeşte, lasă să se răcească şi apoi dă la rece.
Bate crema cu telul electric şi apoi umple cu cornetul eclerele.
Intr-un bol pune ciocolata amăruie şi untul şi topeşte la microunde.
Lasă să şe răcească câteva minute şi apoi unge eclerele. Lasă să se întărească.
Eclere cu frisca si sos de ciocolata
Pofta buna!