Eclere
PrinteazaEclere din: apa, margarina, faina, oua, lapte, zahar, ciocolata.
Pentru aluat:
- 500 ml apă
- 1 pachet margarină
- 16-17 linguri făină
- 8 ouă
Pentru cremă:
- 1 litru lapte
- 3-4 ouă
- 8 linguri zahăr
- 6 linguri făină
Pentru decor:
- 1 ciocolată cu lapte
Mod de preparare:
Pregăteşti aluatul aşa:
Pui apa la încălzit cu margarina, iar după ce grăsimea s-a topit, adaugi 350 g făină. Când această compoziţie ajunge să arate ca o cremă, o iei de pe foc şi o laşi deoparte la răcit. Când s-a răcit, adaugi treptat cele 8 ouă (având grijă să amesteci după încorporarea fiecărui ou).
Din această compoziţie faci beţişoare de lungimea dorită direct în tavă, pe care o vei introduce în cuptor, la foc iute. Când sunt gata, le scoţi, le laşi la răcit şi tai cojile de eclere pe lateral pentru a le umple cu cremă. Din această cantitate ies cam 27 de eclere.
Pregăteşti crema aşa:
Pui într-un vas pe foc, 500 ml lapte, gălbenuşurile şi zahărul (a- mestecate în prealabil) şi le laşi să se topească. Cealaltă jumătate de lapte o mixezi cu 120 g făină şi o răstorni peste compoziţia care a fost pe foc, amestecând continuu până fierbe şi devine ca o cremă. O laşi la răcit, iar apoi adaugi albuşurile bătute spumă şi zahărul vanilat pentru a îi oferi o consistenţă mai pufoasă.
Decorezi asa:
Topeşti ciocolata şi ornezi eclerele, sau le presari cu zahăr pudră.
Eclere
Pofta buna!