Eclere

Printeaza

Eclere din: apa, margarina, faina, oua, lapte, zahar, ciocolata.

Ingrediente:Eclere

Pentru aluat:

  • 500 ml apă
  • 1 pachet margarină
  • 16-17 linguri făină
  • 8 ouă

Pentru cremă:

  • 1 litru lapte
  • 3-4 ouă
  • 8 linguri zahăr
  • 6 linguri făină

Pentru decor:

  • 1 ciocolată cu lapte

 

Mod de preparare:

Pregăteşti aluatul aşa:

Pui apa la încălzit cu margarina, iar după ce grăsimea s-a topit, adaugi 350 g făină. Când aceas­tă compoziţie ajunge să arate ca o cremă, o iei de pe foc şi o laşi deoparte la răcit. Când s-a răcit, adaugi treptat cele 8 ouă (având grijă să amesteci după încorpo­rarea fiecărui ou).

Din această compoziţie faci beţişoare de lungimea dorită direct în tavă, pe care o vei introduce în cuptor, la foc iute. Când sunt gata, le scoţi, le laşi la răcit şi tai cojile de ecle­re pe lateral pentru a le umple cu cremă. Din această cantitate ies cam 27 de eclere.

Eclere

 

 

 

Pregăteşti crema aşa:

Pui într-un vas pe foc, 500 ml lapte, gălbenuşurile şi zahărul (a- mestecate în prealabil) şi le laşi să se topească. Cealaltă jumăta­te de lapte o mixezi cu 120 g făi­nă şi o răstorni peste compoziţia care a fost pe foc, amestecând continuu până fierbe şi devine ca o cremă. O laşi la răcit, iar apoi adaugi albuşurile bătute spumă şi zahărul vanilat pentru a îi oferi o consistenţă mai pufoasă.

Eclere

 

 

 

Decorezi asa:

Topeşti ciocolata şi ornezi eclerele, sau le presari cu zahăr pudră.

 

Eclere

Eclere

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.