Edamame cu Usturoi si Sos de Soia

Printeaza

Edamame cu Usturoi si Sos de SoiaEdamame, boabele tinere de soia, sunt o gustare populara in bucataria asiatica si o sursa excelenta de proteine vegetale.

Aceasta reteta simpla si rapida de edamame cu usturoi si sos de soia este perfecta pentru a fi savurata ca aperitiv sau gustare sanatoasa.

Cu o textura crocanta si o aroma delicioasa, edamamele sunt nu doar gustoase, ci si pline de nutrienti esentiali.

  • Pregatire: 5 minute
  • Gatit: 10 minute
  • Total: 15 minute

Ingrediente:

  • 500 g edamame in pastaie: Edamamele sunt bogate in proteine, fibre si vitamine, contribuind la o dieta echilibrata si sanatoasa.
  • 2 catei de usturoi, tocati marunt: Usturoiul adauga aroma intensa si are proprietati antibacteriene si antioxidante.
  • 2 linguri sos de soia: Sosul de soia ofera un gust umami bogat si completeaza perfect edamamele.
  • 1 lingura ulei de susan: Uleiul de susan adauga o aroma specifica asiatica si este bogat in grasimi sanatoase.
  • 1 lingurita fulgi de ardei iute (optional): Fulgii de ardei iute adauga o nota picanta si sunt beneficii pentru metabolism.
  • Sare de mare dupa gust: Sarea de mare intensifica aromele si adauga minerale esentiale.

 

Mod de preparare:

Fierbe edamamele in apa cu sare timp de 5-6 minute, pana devin moi, dar inca crocante. Scurge-le bine si pune-le deoparte.

Intr-o tigaie mare, incinge uleiul de susan la foc mediu.

Adauga usturoiul tocat si fulgii de ardei iute (daca folosesti) si soteaza pentru 1-2 minute, pana cand usturoiul devine auriu si aromat.

Adauga edamamele fierte in tigaie si amesteca bine pentru a le acoperi cu uleiul aromatizat.

Toarna sosul de soia peste edamame si continua sa amesteci timp de 2-3 minute, astfel incat edamamele sa absoarba sosul si aromele.

Transfera edamamele pe un platou si presara sare de mare dupa gust.

Serveste-le calde, ca aperitiv sau gustare.

Reteta Edamame cu Usturoi si Sos de Soia

Valori nutritionale (per portie de 100 g):

  • Calorii: 120 kcal
  • Proteine: 10 g
  • Carbohidrati: 10 g
  • Grasimi: 5 g
  • Fibre: 4 g

 

Poti ajusta cantitatea de usturoi si fulgi de ardei iute in functie de preferintele tale pentru aroma si picant. Pentru un plus de textura, poti adauga seminte de susan prajite deasupra edamamelor.

Serveste edamamele cu felii de lamaie pentru un gust proaspat si acrisor.

Edamamele sunt o sursa excelenta de proteine vegetale, esentiale pentru repararea si cresterea tesuturilor musculare. Fibrele din edamame imbunatatesc digestia si contribuie la mentinerea unei greutati corporale sanatoase.

Usturoiul are proprietati antioxidante si antibacteriene, sustinand sistemul imunitar.

Uleiul de susan contine grasimi sanatoase care ajuta la reducerea inflamatiilor si la mentinerea sanatatii cardiovasculare.

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.