Eglefin afumat cu oua
PrinteazaO reteta delicioasa de eglefin afumat cu oua din: file de eglefin afumat, lapte degresat, oua, otet si piper negru.
- 2 fileuri micuţe de eglefin afumat, cam 175 g fiecare
- 275 ml lapte degresat
- 4 ouă
- 2 linguriţe oţet
- opţional: piper negru
Mod de preparare:
Se clăteşte peştele, se tamponează cu un şervet de hârtie şi se taie fiecare bucată în două.
Se pun fileurile cu pielea în jos într-o tigaie şi se adaugă lapte cât să le acopere (nu se adaugă sare pentru că peştele este destul de sărat).
Se aduce la fierbere, se micşorează flacăra şi se fierbe înăbuşit sub capac până când carnea peştelui se fărâmiţează uşor
Intre timp, se prepară ouăle într-un vas special 3 minute sau până când albuşurile s-au întărit, iar gălbenuşurile sunt încă moi.
Alternativ, se pot fierbe într-o cratiţă umplută doar o treime cu apă, la care s-au adăugat 2 linguri de otet, care ajută la coagularea ouălor Se sparg ouăle într-o ceaşcă, pe rând.
Se foloseşte o lingură pentru a forma un vârtej în apa care clocoteşte şi se dă drumul fiecăruia în cratită.
Se fierb 4 minute până când s-au întărit uşor
Se scot fileurile de peşte cu o spumieră, se scurg pe un şervet de hârtie, apoi se transferă pe farfurii tot cu pielea în jos.
Se aşază alături câte un ou, se presară piper negru şi se serveşte.
Eglefin afumat cu oua
Poftă bună!