Eglefin cu sos tartar
PrinteazaEglefin cu sos tartar din: fileuri de eglefin, faina, sare, ou, bere, ulei vegetal, cartofi prajiti, mazare si sos tartar.
- 6 fileuri de eglefin
- 150g faina
- 1g de sare
- 1 ou
- 200ml de bere
- ulei vegetal pentru prajit
- cartofi prajiti, mazare si sos tartar pentru servire
Mod de preparare:
Combinati intr-un castron potrivit faina, sarea, oul si berea. Asigurati-va ca pestele nu mai are niciun os si inlaturati pielea daca exista. Se toarna ulei într-o tigaie wok, se potriveste focul la mediu.
Puneti fileuri de peste în castron, lasati sa se scufunde si sa imbine cu amestecul de faina cu bere. Gatiti in uleiul incins aproximativ 8 minute. Atunci cand pestele este gatit transferati-l pe prosoape de hartie pentru a fi absorbit uleiul in exces.
Pastrati pestele cald pana terminati de gatit.
Serviti cu cartofi prajiti, mazare si sos tartar.
Pofta buna!