Egrete din cartofi cu branza

Printeaza

Egrete din cartofi cu branza

Ingrediente:

  • 450 g cartofi curatati si taiati cubulete
  • 50 g unt
  • 75 g branza rasa
  • 50 g faina
  • 2 oua
  • 2 linguri lapte
  • 1 ceapa verde taiata
  • ulei pentru prajit

 

Mod de preparare:

Egrete din cartofi cu branza: Se fierb cartofii in apa clocotita 6-8 minute. Se scurg si se amesteca cu 25 g unt si 60 g branza.

Se asezoneaza si se lasa la racit.

Se incalzeste 125 ml apa intr-o tigaie, impreuna cu untul ramas. Se adauga faina. Se fierbe la foc mic pana ce compozitia se starnge.

Se lasa la racit 2 minute. Treptat se bata in amestec ouale si laptele pana ce acesta devine moale.

Adaugati amestecul de cartofi. Se incinge uleiul. Se toarna cu lingura compozitia in ulei.

Se servesc fierbinti cu ceapa verde si branza deasupra si su sos salsa.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.