Egrete din cartofi cu branza
PrinteazaEgrete din cartofi cu branza
Ingrediente:
- 450 g cartofi curatati si taiati cubulete
- 50 g unt
- 75 g branza rasa
- 50 g faina
- 2 oua
- 2 linguri lapte
- 1 ceapa verde taiata
- ulei pentru prajit
Mod de preparare:
Egrete din cartofi cu branza: Se fierb cartofii in apa clocotita 6-8 minute. Se scurg si se amesteca cu 25 g unt si 60 g branza.
Se asezoneaza si se lasa la racit.
Se incalzeste 125 ml apa intr-o tigaie, impreuna cu untul ramas. Se adauga faina. Se fierbe la foc mic pana ce compozitia se starnge.
Se lasa la racit 2 minute. Treptat se bata in amestec ouale si laptele pana ce acesta devine moale.
Adaugati amestecul de cartofi. Se incinge uleiul. Se toarna cu lingura compozitia in ulei.
Se servesc fierbinti cu ceapa verde si branza deasupra si su sos salsa.
Pofta buna!