Elinele

Printeaza

O reteta gustoasa de elinele din: faina de grau, faina de secara, drojdie, oua, smantana, unt, sare.

Ingrediente:Elinele

  • 200 g făină de grâu
  • 200 g făină de secară
  • 15 g drojdie
  • 3 ouă
  • 30 g smântână
  • 40 g unt
  • sare

Mod de preparare:

Intr-un castron mare, se pune făina de grâu, se face o gropiţă în mijloc în care se va pune drojdia dizolvată în apă caldă.

Totul se amestecă, apoi se acoperă cu un şervet curat şi se lasă la cald, circa două ore, până ce aluatul îşi dublează volumul.

După ce aluatul a crescut bine, se adaugă făina de secară, gălbenuşurile, smântână, sarea şi albuşurile bătute spumă. Se lasă apoi să se odihnească încă 20 de minute.

Se încinge puţin unt într-o tigaie, se ia cu lingura din aluat şi se prăjesc clătite, mai groase decât cele obişnuite. Clătitele se servesc cu smântână şi peşte afumat.

Elinele

Elinele

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.