Empanadas cu ton
PrinteazaEmpanadas cu ton din: unt, untura, vin, faina, sare, ceapa, ulei, ton, rosie, paine, lapte.
- 30 g unt
- 20 g untură
- 75 ml vin alb
- 300 g făină
- sare
- 2 cepe tocate mărunt
- 2 linguri de ulei
- 200 g ton
- 1 roşie tăiată cubulete
- 1 felie de pâine albă prăjită şi uscată rasă
- 3 linguri de lapte
- untură sau ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
Untul se încălzeşte împreună cu untura, cu 75 ml de apă şî cu vinul, dar nu se fierbe. Se ia de pe foc şi se înglobează făina şi sarea.
Se frământă un aluat care se păstrează la rece acoperit timp de 2 ore. După aceea se întinde şi se taie din el cercuri.
Ceapa se căleşte în ulei până devine sticloasă. Se amestecă cu tonul scurs, cubuleţele de roşie, firimiturile de pâine şi laptele. Mixul se sărează şi se împarte pe cercurile de aluat.
Se formează din empanadas şi se prăjesc.
Empanadas cu ton
Pofta buna!