Empanadas
PrinteazaEmpanadas este varianta spaniola si sud-americana a unui produs de patiserie cu umplutura care apare in multe alte culturi: de exemplu, India are samosa, in Asia se prepara pachetele de primavara, ba s-ar putea spune ca pana si obisnuitul sandvici este tot o varianta a acestor gustari.
Empanadas (insemnand literal “invelite in paine” sunt facute dintr-un aluat de patiserie si au o umplutura savuroasa, compusa dintr-o multime de ingrediente. Sunt foarte apreciate in tarile vorbitoare de limba spaniola, fiecare laudandu-se cu propria sa varianta, in functie de ingredientele specifice existente in zona respective De exemplu, in Chile se fac niste empanadas mari, de forma patrata, care se pot umple cu diverse ingrediente, inclusiv cu oua ifierte tari.
In Columbia empanadas au forma unor mici trigoane. Acestea se umplu cu carne condimentata, branza sau un amestec de carne Si branza, apoi se prajesc in baie de ulei incins pana devin crocante. Se servesc fierbinti.
In Argentina se fac empanadas de dimensiuni asemanatoare, insa nu se prajesc, ci se coc la cuptor. In cafenele ele se servesc drept gustari, la petreceri sunt antreuri, dar la nevoie pot sa tina si locul uneia dintre mesele principale.
Empanadas
Pofta buna!
Incoming search terms:
- empanadas
Ce fel de reteta este asta?