Ensalada Azteca
PrinteazaEnsalada Azteca din: fasole neagra, quinoa, orez brun, ceapa rosie, ardei, rosie, avocado, porumb, mango, jalapeno, coriandru, otet, lamaie verde, agave, ghimbir, sare.
PENTRU SALATĂ:
- 2 cutii de 450 de grame de fasole neagră, scursă şi clătită
- 2 căni quinoa sau orez brun, fiert
- 1/2 de cană de ceapă roşie tocată fin
- 1 ardei gras verde, tăiat cubuleţe
- 1 roşie mare, tăiată cubuleţe
- 1 avocado mare, tăiat cubuleţe
- 2 căni de porumb congelat, decongelat
- 1/2 de cană de mango, tăiat cubuleţe
- 1 ardei jalapeno, tăiat cubuleţe
- 3/4 de cană de coriandru proaspăt, tocat
PENTRU SOS:
- 1/3 de cană de oţet simplu din orez
- 2 linguri de suc de lămâie verde
- 1/4 de cană de agave
- 1/2 de linguriţă de ghimbir ras
- 1/2 de cană de mango, tăiat cubuleţe
- sare de mare după gust
Mod de preparare:
Se combină fasolea, orezul (sau quinoa), ceapa, ardeiul, roşia, avocado, porumbul, mango, jalapeno şi coriandrul într-un bol mare de salată.
Intr-un robot de bucătărie se pun oţetul, sucul de lămâie verde, mango, agave şi ghimbir. Se pasează până se omogenizează foarte bine.
Se toarnă sosul pe salată. Se amestecă bine să se omogenizeze. Se asezonează cu sare.
Pofta buna!