Escabeche
PrinteazaEscabeche: Pentru escabeche, pestele trebuie mai intai prajit, iar dupa aceea marinat. Aceasta tehnica ce provine, probabil, de la mauri a patruns si in bucataria frantuzeasca, si apare mentionata chiar si in carti de bucate englezesti (caveach) din secolul XVII.
In esenta, este o modalitate de conservare a pestelui, precum sararea, afumarea si uscarea.
Pestele se prajeste in ulei sau pe gratar, iar dupa aceea se tine intr-o marinata pe baza de otet. Desi se poate incalzi, in mod traditional escabeche se serveste rece, ca prim fel sau ca aperitiv.
In secolele trecute, se servea cu alimente dulci-acrisoare, precum fructele uscate, dar in bucataria moderns este insotit numai de un sos vinegreta si de plante aromatice.
Escabeche din ton
Ingrediente:
- 50 g file de ton taiat in cubulefe de 2,5 cm
- sucul si coaja de la 2 lime
- 1 lingura ulei de masline
- 1/2 avocado (taiat pe lungime)
Mod de preparare:
Puneti tonul intr-un vas din sticla sau ceramics. Turnati peste el sucul de lamaie si pe deasupra presarati coaja. La sfarsit stropiti pestele cu uleiul de masline.
Pentru a servi acest fel de mancare, scoateti miezul din fructul de avocado si umpleti coaja cu tonul marinat.
Escabeche din ton
Pofta buna!