Escalop cu ciuperci
PrinteazaO reteta savuroasa de Escalop cu ciuperci din: file de porc, ciuperci, vin, costita, boia, ardei gras, ulei, usturoi, patrunjel, sare si piper.
- 700 g muschi file de porc
- 800 g ciuperci pleurotus proaspete
- 250 ml vin alb sec
- 100 g costita afumata
- 1 lingurita rasa boia de ardei dulce
- 2 ardei grasi (verde si rosu)
- 50 ml ulei
- 1 catel de usturoi
- 3-4 fire de patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Tăiaţi muşchiul în feliuţede circa 1cm grosime, presăraţi- le cu sare şi piper şi bateţi-le uşor cu ciocanul de şniţele pentru a le frăgezii. Tăiaţi costiţa afumată în bastonaşe.
Puneţi costiţa într-o tigaie, în ulei, la foc potrivit şi când s-a rumenit puţin adăugaţi feliile de carne şi prăjiţi-le la foc potrivit până când se rumenesc puţin pe ambele părţi.
Adăugaţi ciupercile curăţate spălate şi tăiate în bucăţi mari. Puneţi şi vinul, boiaua de ardei şi potriviţi de sare şi piper.
Acopriţi tigaia cu un capac şi lăsaţi să fiarbă la foc mic 30 de minute. Puneţi apoi în tigaie ardeiul gras tăiat în rondele şi mai lăsati să fiarbă acoperit încă 5 minute.
La final puneti usturoiul tocat mărunt împreună cu pătrunjelul. Serviţi câte 2-3 felii de carne la o porţie, cu garnitură de ciuperci şi ardei, totul stropit cu sosul din tigaie.
Escalop cu ciuperci
Pofta buna!