Escalop de curcan cu mango

Printeaza

Escalop de curcan cu mango din: mango, suc de lamaie, salota, piept de curcan, curcuma, unt, ulei de floarea soarelui, ghimbir, smantana, sare si piper.

Ingrediente:

  • 2 mango putin coapte
  • sucul de la 1 lamaie verde
  • 1 salota
  • 4 felii de piept de curcan
  • 1 lingurita de curcuma pudra
  • 30 g unt
  • ulei de floarea soarelui
  • 1 lingurita cu ghimbir praspat ras
  • 2 linguri cu smantana lichida slaba
  • sare si piper macinat

 

Mod de preparare Escalop de curcan cu mango:

Curăţaţi şi scoateţi sîmburele de la mango. Tăiaţi pulpa în la­mele. Stropiţi cu zeamă de lămîie.

Curăţaţi şi tocaţi şalota, adăugaţi-o peste mango şi lăsaţi totul să se odihnească la rece. Bateţi feliile de carne.

Săraţi şi piperaţi. Amestecaţi curcuma cu o lingură de faină. Daţi carnea prin acest amestec.

Scutu­raţi feliile de carne, ca să cadă făina în plus.

Incălziţi untul într-o tigaie mare cu 1 lingură de ulei. Puneţi bu­căţile de carne şi lăsaţi-le să se rumenească pe amîndouă părţile.

Adăugaţi apoi feliile de mango şi şalota cu sucul rămas de la ma­cerare şi cu ghimbirul.

Prăjiţi la foc mic, 12 minute, întorcînd carnea de două-trei ori. Scurgeţi feliile de mango şi puneţi-le pe o farfurie adîncă.

Aşezaţi feliile de came deasupra. Turnaţi în tigaie smîntîna lichidă şi lăsaţi-o să fiarbă.

Acoperiţi farfuria cu acest sos şi serviţi imediat.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.