Escalop de curcan cu mango
PrinteazaEscalop de curcan cu mango din: mango, suc de lamaie, salota, piept de curcan, curcuma, unt, ulei de floarea soarelui, ghimbir, smantana, sare si piper.
Ingrediente:
- 2 mango putin coapte
- sucul de la 1 lamaie verde
- 1 salota
- 4 felii de piept de curcan
- 1 lingurita de curcuma pudra
- 30 g unt
- ulei de floarea soarelui
- 1 lingurita cu ghimbir praspat ras
- 2 linguri cu smantana lichida slaba
- sare si piper macinat
Mod de preparare Escalop de curcan cu mango:
Curăţaţi şi scoateţi sîmburele de la mango. Tăiaţi pulpa în lamele. Stropiţi cu zeamă de lămîie.
Curăţaţi şi tocaţi şalota, adăugaţi-o peste mango şi lăsaţi totul să se odihnească la rece. Bateţi feliile de carne.
Săraţi şi piperaţi. Amestecaţi curcuma cu o lingură de faină. Daţi carnea prin acest amestec.
Scuturaţi feliile de carne, ca să cadă făina în plus.
Incălziţi untul într-o tigaie mare cu 1 lingură de ulei. Puneţi bucăţile de carne şi lăsaţi-le să se rumenească pe amîndouă părţile.
Adăugaţi apoi feliile de mango şi şalota cu sucul rămas de la macerare şi cu ghimbirul.
Prăjiţi la foc mic, 12 minute, întorcînd carnea de două-trei ori. Scurgeţi feliile de mango şi puneţi-le pe o farfurie adîncă.
Aşezaţi feliile de came deasupra. Turnaţi în tigaie smîntîna lichidă şi lăsaţi-o să fiarbă.
Acoperiţi farfuria cu acest sos şi serviţi imediat.
Pofta buna!