Escalop de curcan cu sunca si ananas, in stil hawaian

Printeaza

Escalop de curcan cu sunca si ananas, in stil hawaian din: ananas, sunca, escalop de curcan, sare, piper, praf de curry, salvie, unt, cascaval.

 

Escalop de curcan cu sunca si ananas, in stil hawaian

Ingrediente:

  • 1 cutie ananas felii, în sirop
  • 4 felii şuncă de Praga
  • 8 escalop de curcan de circa 80 g
  • Sare şi piper negru proaspăt măcinat
  • 2 linguri praf de curry
  • 1 lingură salvie tocată
  • 1-2 linguri unt topit
  • 150 g caşcaval Gouda picant, răzuit sau orice alt caşcaval
  • 6-8 frunze de salvie

 

 

Preparare:

Intr-un bol, aşaza strecurătoarea şi scurge conserva de lichid. Păstrează deoparte siropul.

Taie feliile de ananas şi de şuncă în două.

Presară carnea cu sare, piper şi curry. într-un vas neaderent, încinge bine untul şi rumeneşte escalopul timp de două minute, pe fiecare parte.

Aşază escalopul într-o formă unsă cu unt. Rumeneşte feliile de ananas în acelaşi vas în care ai rumenit carnea şi presară-le cu curry. Stinge cu lichidul păstrat deoparte, adaugă frunzele de salvie şi lasă să dea în câteva clocote.

Aşază deasupra escalopurilor o felie de şuncă, una de ananas (până se termină).

Stropeşte cu lichidul, presară caşcavalul şi dă la cuptorul preîncălzit la semnul 7/200°C, timp de 10 minute, până când caşcavalul se rumeneşte.

Serveşte presărat cu frunze de salvie.

 

Escalop de curcan cu sunca si ananas, in stil hawaian

Escalop de curcan cu şuncă şi ananas, în stil hawaian.jpg

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Escalopuri vieneze de curcan cu foie gras

Escalopuri vieneze de curcan cu foie gras

O reteta de escalopuri vieneze de curcan cu foie gras din: curcan, foie gras, oua, faina, pudra de migdale, pesmet, unt, sare si piper. Ingrediente: 4 felii de curcan, mari si subtiri 4 felii de foie gras crud, decongelat 2 oua 50 g faina 30 g pudra de migdale 30 g pesmet 70 g unt […]

Escalop de curcan, cu ciuperci

Escalop de curcan, cu ciuperci

Escalop de curcan, cu ciuperci din: carne de curcan, ciuperci, smantana, arpagic, ulei de masline, unt, sare, piper. Ingrediente: 6 bucăţi de carne de curcan (ca de şniţel) 500 g ciuperci 150 ml smântână 1 legătură de arpagic 2 linguri de ulei de măsline 50 g unt sare piper   Mod de preparare: Se curăţă […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.