Escalop de nisetru cu arpagic si gaturi de raci
PrinteazaEscalop de nisetru cu arpagic si gaturi de raci
- 1,500 kg nisetru
- 20 gaturi de raci
- 300 g ciuperci
- 100 g unt
- 1 lingură de făină
- 1 legătură de mărar
- 300 g mazăre fină
- 200 g arpagic
- sare
- piper
- 1/2 pahar vin dulceag
- 2 linguri de smîntînă
- 400 g unt de raci
- puţină boia
- lămaie
Mod de preparare:
Se taie 12 escalopuri de nisetru, se dau la sare, apoi se dau prin făină şi se prăjesc în unt sau ulei. Separat se prepară un sote din mazăre cu arpagic şi mărarul tocat.
Ciupercile se sotează. Se face un sos suprem de raci din: unt de raci, făină, zeamă de peşte, puţină boia, smîntînă şi zeamă de lămîie, vin.
Ecsalopurile se aşază pe un platou şi se garnisesc cu mazăre sote, ciupercile şi gaturile de raci.
Cînd se servesc escalopurile se napează cu sos fierbinte şi restul de sos se serveşte la sosieră.
Pofta buna!
Interesanta reteta! Sa gatesc si eu nisetru asa.