Escalop de porc la gratar 

Printeaza

Escalop de porc la gratar din: carne de porc, ardei gras, usturoi, suc de lamaie, rosii, coriandru verde, otet de vin rosu, sos chili, sare, piper macinat, ulei de masline.

Ingrediente:Escalop de porc la gratar

  • 8 felii de carne de porc
  • 1 ardei gras rosu
  • 2 catei de usturoi
  • 4 linguri suc de lamaie
  • 4 rosii
  • 2 linguri coriandru verde tocat
  • 2 linguri otet de vin rosu
  • 100 ml sos chili
  • sare
  • piper macinat
  • ulei de masline

 

Mod de preparare:

Ardeiul gras se spala si se curăţă de seminţe şi se taie în bucăţi mici. Usturoiul se curăţă şi se zdrobeşte. Se amestecă amândouă şi se stropesc cu puţin ulei de măsline şi cu zeama de lămâie.

Carnea se spală bine, se scurge de apă şi se pun în castronul cu marinată, unde se lasă cca 30 de minute.

Roşiile se opăresc câteva secunde, se curăţă de pieliţă şi se taie bucăţi foarte mici. Se amestecă cu oţetul, coriandrul şi sosul chili. Carnea se frige la grătar, câte 1 minut pe fiecare parte, apoi se dă cu sare şi piper.

Se serveşte cu sosul de roşii.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.