Escalop de pui cu legume
PrinteazaEscalop de pui cu legume din: piept de pui, pesmet, ovaz, seminte de susan, patrunjel, sare, piper, ou, ulei de masline, rosii, broccoli, napi.
- 2 piepţi de pui fără piele
- 6 linguri cu pesmet
- 1 lingură cu ovăz
- 1 lingură cu seminţe de susan
- 1 lingură cu pătrunjel proaspăt, tocat
- sare şi piper negru măcinat
- 1 ou
- 1-2 linguri cu ulei de măsline
- rosii, broccoli si napi fierti
Mod de preparare:
Bate pieptul de pui folosind un ciocan pentru şniţele.
Taie fiecare piept în 3 bucăţi. Amestecă pesmetul, ovăzul, seminţele de susan, pătrunjelul, sare şi piper, într-un castron, într-un alt castron bate oul.
Dă carnea prin ou, apoi prin pesmet, încălzeşte uleiul într-o tigaie mare şi prăjeşte pieptul 2-3 minute pe fiecare parte, până devine auriu şi s-a pătruns.
Scoate carnea din tigaie şi las-o la cald până când o serveşti.
Serveşte cu roşii mici care au fost prăjite câteva minute în sosul rămas în tigaie, broccoli şi napi fierţi. Stropeşte legumele cu puţin ulei, asezonează. Aşază escalopul de pui deasupra.
Escalop de pui cu legume
Pofta buna!