Escalop de somon cu rosii
PrinteazaEscalop de somon cu rosii din: rosii, praz, otet de vin de xeres, ulei de masline, suc de lamaie, tarhon, file de somon, tahon, sare si piper.
- 3 rosii
- 4 bucati de praz (partea alba)
- 5 cl otet de vin de xeres
- 1 lingura cu ulei de masline
- sucul de la 1 lamaie
- 1 lingura cu tarhon tocat
- 500 g file de somon proaspat, fara piele
- 1 lingura cu tarhon tocat
- sare si piper macinat
Mod de preparare:
Opăriţi roşiile 15 secunde, apoi jupuiţi-le şi scoateţi seminţele. Tăiaţi pulpa cubuleţe. Spălaţi bucăţile albe de praz, aşezaţi-le pe sita unei cratiţe cu aburi şi lăsaţi-le să fiarbă 12-15 minute, pînă se înmoaie. Scurgeţi-le şi puneţi-le deoparte.
Puneţi cubuleţele de roşii, oţetul, uleiul şi sucul de lămîie într-un vas, adăugaţi verdeaţa şi amestecaţi bine. Puneţi recipientul într-o cratiţă mai mare care conţine apă fiartă, ca pentru bain-marie, şi lăsaţi amestecul să se încălzească încet.
Spălaţi, uscaţi şi tăiaţi fileul de somon feliuţe subţiri. Perpeliţi 1 minut pe fiecare parte feliile de somon, într-o tigaie de teflon, pe foc iute.
Presăraţi puţină sare pe patru farfurii. Aşezaţi prazul deasupra, apoi feliile de somon şi acoperiţi cu roşiile în oţet. Serviţi cald, ca antreu, sau ca fel unic, pentru o masă uşoară.
Pofta buna!