Escalop delicios
PrinteazaEscalop delicios din: carne macră de viţel, lamai, ulei de masline, sare si piper.
Ingrediente:
- 400-500 g carne macră de viţel tăiată în felii
- 2 lămâi zemoase
- ulei de măsline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Intr-un castron, combinaţi zeama de lămâie cu puţin ulei şi piper.
Separat, bateţi feliile de carne cu un ciocan de lemn, apoi lăsaţi-le la marinat, cel puţin 30-45 de minute, punându-le în lichidul cu zeamă de lămâie.
Intr-o tigaie mare, din teflon şi cu fund dublu, rumeniţi feliile de carne pe toate feţele, apoi aşezaţi-le pe un platou cald.
Puneţi tigaia din nou pe foc şi în lichidul format, adăugaţi zeama de lămâie rămasă.
Omogenizaţi şi înfierbântaţi acest sos, după care îl veţi turna peste bucăţile de carne. Decoraţi-le apoi cu pătrunjel tocat şi coajă de lămâie rasă.
Escalop delicios
Pofta buna!