Escalop din carne de porc
PrinteazaEscalop din carne de porc din: carne de porc, sunca presata, ciuperci, unt, sos brun spaniol, piper macinat, faina, vin rosu, ulei, patrunjel verde si sare.
- 1 kg carne de porc fara os si grasime
- 250 g sunca presata
- 300 g ciuperci conservate
- 100 g unt
- 500 g sos brun spaniol
- 2 g piper macinat
- 50 g faina
- 100 ml vin rosu
- 100 ml ulei
- 50 g patrunjel verde
- 30 g sare
Mod de preparare:
Cureţi carnea de pieliţe şi de tendoane, o speli şi o porţionezi (2 bucăţi de porţie), o sărezi şi o baţi cu ciocanul de şniţele.
Cureţi pătrunjelul verde, îl speli şi îl toci mărunt. Tai şunca în fâşii subţiri, iar ciupercile, după ce au fost scurse, le tai în lamele.
Treci bucăţile de carne prin făină, le înăbuşi în ulei şi puţină apă, adaugi sosul brun spaniol şi le fierbi în unt.
Când carnea este aproape fiartă, adaugi şunca, ciupercile, vinul şi piperul. Serveşti escalopul cald.
Escalop din carne de porc
Pofta buna!