Foie gras cu sos de smochine din: foie gras, sare, piper, smochine, ceapa rosie, zahar, vin rosu. Ingrediente: 500 g foie gras 10 g sare 10 g piper Ingrediente sos: 100 g de smochine 1 ceapa rosie 10 g zahar 100 ml vin rosu Mod de preparare: Se taie 4 bucati groase de ficat, se […]
Escalop de foie gras de raţă cu pere caramelizate şi sos cu oţet balsamic
PrinteazaEscalop de foie gras de raţă cu pere caramelizate şi sos cu oţet balsamic din: foie gras, pere, unt, zahar, otet balsamic, sare si piper.
Poate te intereseaza si Escalop de vitel cu sos de ciuperci
Ingrediente:
- 800-900 g foie gras (ficat) de raţă
- 4 pere
- 20 g unt
- 50 g zahăr
- 5 linguri oţet balsamic
- sare şi piper
Mod de preparare:
Curăţă perele de coajă, taie-le sferturi şi căleşte-le uşor într-o tigaie cu unt. Adaugă zahărul şi caramelizează-l.
Taie ficatul în patru felii egale, pune sare şi piper, după gust, şi prăjeşte-le foarte puţin pe ambele părţi.
Toarnă oţetul balsamic într-o crăti- cioară şi lasă-1 să fiarbă până când scade la jumătate, apoi adaugă unt cât o nucă pentru ca sosul să capete luciu.
Pune perele pe farfurii, aşază deasupra feliile de foie gras şi toarnă sosul de oţet balsamic.
Variante: Poţi prepara perele în cuptor chiar mai bine decât în tigaie, procedând în felul următor: presară perele cu zahăr, pune-le într-o folie de aluminiu, adaugă ierburi aromatice proaspete, strânge folia şi coace-le în cuptorul încălzit la 180° C timp de 20 de minute.
Escalop de foie gras de raţă cu pere caramelizate şi sos cu oţet balsamic
Pofta buna!
Foie gras la gratar cu fructe din: foie gras, caise in sirop, cirese in sirop si sare. Ingrediente: 250-300 g foie gras 10 jumătăţi de caise în sirop 20 cireşe în sirop sare Mod de preparare: Taie bucata de foie gras în 8 feliuţe. Pune într-o crăticioară caisele cu puţin sirop şi încălzeşte-le 2 […]