Escalop de foie gras de raţă cu pere caramelizate şi sos cu oţet balsamic

Printeaza

Escalop de foie gras de raţă cu pere caramelizate şi sos cu oţet balsamic din: foie gras, pere, unt, zahar, otet balsamic, sare si piper.

Poate te intereseaza si Escalop de vitel cu sos de ciuperci

 

Ingrediente:

  • 800-900 g foie gras (ficat) de raţă
  • 4 pere
  • 20 g unt
  • 50 g zahăr
  • 5 linguri oţet balsamic
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Curăţă perele de coajă, taie-le sferturi şi căleşte-le uşor într-o tigaie cu unt. Adaugă zahărul şi caramelizează-l.

Taie ficatul în patru felii egale, pune sare şi piper, după gust, şi prăjeşte-le foarte puţin pe ambele părţi.

Toarnă oţetul balsamic într-o crăti- cioară şi lasă-1 să fiarbă până când scade la jumătate, apoi adaugă unt cât o nucă pentru ca sosul să capete luciu.

Pune perele pe farfurii, aşază deasupra feliile de foie gras şi toarnă sosul de oţet balsamic.

Variante: Poţi prepara perele în cuptor chiar mai bine decât în tigaie, procedând în felul următor: presară perele cu zahăr, pune-le într-o folie de aluminiu, adaugă ierburi aro­matice proaspete, strânge folia şi coace-le în cuptorul încălzit la 180° C timp de 20 de minute.

Escalop de foie gras de raţă cu pere caramelizate şi sos cu oţet balsamic

Escalop de foie gras de raţă cu pere caramelizate şi sos cu oţet balsamic

 

Pofta buna!

 

 

 

Foie gras cu sos de smochine

Foie gras cu sos de smochine din: foie gras, sare, piper, smochine, ceapa rosie, zahar, vin rosu. Ingrediente: 500 g foie gras 10 g sare 10 g piper Ingrediente sos: 100 g de smochine 1 ceapa rosie 10 g zahar 100 ml vin rosu   Mod de preparare: Se taie 4 bucati groase de ficat, se […]

Foie gras la gratar cu fructe

Foie gras la gratar cu fructe din: foie gras, caise in sirop, cirese in sirop si sare. Ingrediente: 250-300 g foie gras 10 jumătăţi de caise în sirop 20 cireşe în sirop sare   Mod de preparare: Taie bucata de foie gras în 8 feliuţe. Pune într-o crăticioară caisele cu puţin sirop şi încălzeşte-le 2 […]

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.