Escalop cu mere

Printeaza

Escalop cu mere din: muschiulet de porc, unt, smantana, mere, calvados, sare, piper.

Ingrediente:

  • 18 felii mai groase de muşchiuleţ de porc
  • 60 g unt
  • 125 ml smântână grasă
  • 6 mere
  • 100 ml calvados
  • sare
  • piper
  • crutoane

 

 

Mod de preparare:

Se curăţă merele de coajă şi sâmburi, se taie în felii nu prea groase.

Se rumenesc pe ambele părţi feliile de carne în unt, apoi se adaugă şi merele, se presară piper şi sare, se pune capacul pe tigaie şi se mai înăbuşă, la foc ceva mai tare, timp de 10 minute (după 5 minute şe întorc feliile de mere şi carne pe cealaltă parte).

Se ia capacul, se toarnă calvados, se flambează apoi se scot merele şi carnea din tigaie.

Sosul rămas se desface cu smântâna şi se fierbe 3 minute, la foc moale. Se servesc carnea şi merele cu sos şi crutoane.

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.